Saturday, Oct 21, 2017
HomeAventura VideoDiscograficăGABRIEL NACU (Stevenage, Marea Britanie)

GABRIEL NACU (Stevenage, Marea Britanie)

http://tvr3.tvr.ro/remix-sambata-la-tvr-3-folk-i-rock-din-anii-70-pana-in-prezent_18231.html

Deși în copilărie a jucat rolul principal din filmul artistic „Aventurile lui Babușcă”, Gabi nu a ajuns actor profesionist, ci chitarist rock, dar și solist vocal și compozitor. Cu primul său grup Harap Alb s-a lansat la sfârșitul anilor ‘70 emblema rockului românesc de mai târziu, Cristian Minculescu, astăzi la Iris. Dar cu Cristi a cântat sub o altă egidă, celebră din anii ‘80 – Voltaj.

Cel mai important grup pop-rock cu care a cântat a fost Roșu și Negru, având colegi de renume precum Liviu Tudan, Adrian Ordean, Florin Ochescu și Dorel Vintilă Zaharia. În ultimii ani ’80 a mai cântat cu Compact B și cu Riff, apoi s-a retras în culisele scenelor de restaurant bucureștene, așteptând un contract în străinătate. Unde a ajuns abia în 1990, motivat de… mineriadă, ca nu puțini alții.

La Londra, capitala mondială a rockului, a cântat cu un grup notoriu în zonă, Caligula. Separat, a lansat un disc solo (I still believe… in my guitar”), iar în ultimii ani a cântat pentru comunitățile românești din Londra, Birmingham ori Manchester, exersându-și din plin, cum spune el, influențele mioritice”. S-a căsătorit și s-a specializat în calculatoare, în timp ce fiul său Gabriel Nacu jr i-a călcat pe urme… muzicale, astăzi absolvent la muzică în Cambridge. Gabi tatăl n-a părăsit niciodată muzica, dovadă clipurile de pe youtube pe care vi le propunem, piese cu un puternic mesaj social: Doina dezrădăcinării” și Am lăsat copiii acasă”.

FOLLOW US ON:
DANA DRAGOMIR BURLIN
QUENTIN VAL (Bruxell

office@alterculturo.com

Rate This Article: