Saturday, Nov 18, 2017
HomeRomânia de pretutindeniEcaterina Cîmpean ne invită să ascultăm Radio ProDiaspora

Ecaterina Cîmpean ne invită să ascultăm Radio ProDiaspora

Ecaterina Cîmpean ne invită să ascultăm Radio ProDiaspora

De marți 16 august 2016 avem un nou partener, la propriu și la figurat. În sensul că nu ne-am cunoscut dinainte, dar ne-am recunoscut de la primul mesaj apartenența, valorile, menirea asumată… Acesta există din 2009, am înțeles, așadar are o vechime mult mai mare în branșă, să-i spunem, dar nu ne-a privit de sus ci a marșat mai mult decât la simpla prietenie pe facebook și obișnuitul like. Cu realizări impresionante de-a lungul celor șapte ani de existență, Radio ProDiaspora gravitează în spațiul virtual într-un mic sistem solar (unde soarele e România de pretutindeni, fără granițe) din care mai

fac parte Asociația ProDiaspora e V, site-ul asociat http://prodiaspora.de/ și revista ProLitera (unde am regăsit redactor șef un mai vechi prieten, George Roca din Sydney). Iar parteneriatul propus ne onorează o dată în plus să figurăm alături de cinci Ambasade, de Departamentul pentru Românii de Pretutindeni, RoArt Belgia, radio.de, Asociația Scriitorilor de Limbă Română din Quebec, Uniunea Ziariștilor Profesioniști, Pro-diaspora France, Clubul Presei Transatlantice, Confluențe Literare și așa mai departe.

“Radio ProDiaspora: Cine suntem? Promotori ai culturii şi tradiţiilor româneşti. Ce dorim? Crearea unui spaţiu informaţional şi cultural unic în care valorile să circule nestingherit. Avem obligaţia să păstrăm tradiţiile şi obiceiurile care sunt tezaurul sufletului românesc, să le păstrăm şi să le ducem mai departe fiindcă doar aşa vom fi demni să vieţuim pe plaiurile unde s-a zămislit neasemuita alcătuire de cuvinte românesti… Poţi să cutreieri lumea toată şi să te minunezi de rezultatele civilizaţiei, dar nimic nu-i mai fermecător decât călcâiul de pământ pe care te-ai născut. (Vasile Alecsandri)

“Radio ProDiaspora – un radio de VIS (Viaţă, Iubire, Speranţă)! Acest post de radio on-line îşi propune să aducă bucurie în sufletele românilor plecaţi de acasă – românii de pretutindeni – făcându-le sufletul să vibreze, ascultând cântece şi vorbe strămoşeşti. Suntem datori să transmitem tradiţiile şi obiceiurile care definesc spiritul poporului nostru, să păstrăm vii în inimile noastre valorile spirituale ale neamului românesc, să păstrăm limba română şi să o transmitem mai departe. Alături de noi au venit români din toată lumea, din Franţa, Marea Britanie, Germania, Italia, Elveţia, Belgia, Austria, Spania, Republica Moldova, Corsica, Franţa, Australia, Republica Africa de Sud, S.U.A etc. Ceea ce ne dorim noi, ca post de radio, este să intrăm în casele oamenilor, în sufletul românilor aflaţi în diaspora, să-i facem să se bucure, să ne aprecieze, să rezoneze alături noi, să ne caute, să fie alături de emisiunile noastre, să-i găsim mai buni, mai iubitori, să-i asigurăm de solidaritatea noastră în sentimentul apartenenţei la cultura românească şi la consolidarea reperelor într-o societate în plină schimbare de paradigmă.

Radio ProDiaspora şi-a propus să-i apropie pe românii răspândiţi prin toate colţurile lumii, călăuziţi de dragostea faţă de aproapele lor, cu încredere în propriile forţe şi – de ce nu? – cu ajutorul celor care îndrăgesc şi apreciază proiectul nostru, sperăm să reuşim. Considerând că vă număraţi printre susţinătorii noştri de suflet, vă asigurăm că împreună vom putea aduce un plus de valoare, un plus de simţire românească, multă bună dispoziţie, în fiecare zi la Radio ProDiaspora!” (Ecaterina Cîmpean)

Doru Ionescu

fotografii din arhiva Asociației ProDiaspora

FOLLOW US ON:
NICOLAS SIMION (Koln

office@alterculturo.com

Rate This Article: